NAJLEPSZE FORUM REKLAMOWE - Darmowa REKLAMA twojej strony na FORUM. FORUM REKLAMOWE - Najlepsze FORUM REKLAMOWE w sieci. Skorzystaj z darmowej REKLAMY.
Wysłany: 2026-03-30, 19:53 Jak sprawdzić stan dachu po zimie
Po zimie chcę sprawdzić stan dachu, ale nie wiem na co dokładnie zwrócić uwagę przy dachu płaskim. Czy wystarczy wizualna kontrola, czy trzeba analizować też warstwy i detale. Czytałem trochę na https://roofer.com.pl/, gdzie podkreślają znaczenie całego systemu, nie tylko pokrycia. Zastanawiam się, czy lepiej zrobić profesjonalny przegląd techniczny. Może ktoś podpowie, jak to wygląda w praktyce.
Też się z tym mierzyłam po zimie i przy dachu płaskim sama wizualna kontrola to często za mało, ale dużo zależy od skali uszkodzeń. Jeśli widać większe problemy, przecieki czy uszkodzenia konstrukcji, to faktycznie lepiej od razu szukać dekarza. Natomiast przy mniejszych ubytkach i gdy dach po prostu stracił kolor, dobrą opcją jest firma od malowania dachów – przed pracami i tak sprawdzają stan powierzchni i ogarniają drobne naprawy. Taka współpraca może się też przydać zimą, bo często zajmują się również odśnieżaniem. Czytaj tu, jak wybrać firmę do odśnieżania dachów i na co zwrócić uwagę.