NAJLEPSZE FORUM REKLAMOWE - Darmowa REKLAMA twojej strony na FORUM. FORUM REKLAMOWE - Najlepsze FORUM REKLAMOWE w sieci. Skorzystaj z darmowej REKLAMY.
Ostatnio bardzo popularne stały się produkty bezglutenowe. Zauważyłam u siebie, że spożywanie takich produktów, bardzo pozytywnie na mnie działa. Zastanawiam się nad poszerzeniem tego co już mam . Widziałam tutaj https://zawszenaturalnie.pl/11-zywnosc-bezglutenowa , kilka bardzo fajnych produktów. Wy korzystacie z takich rzeczy ?
O ile nie cierpisz na celiakię, to gluten nie ma żadnego wpływu na twoje zdrowie, a pozytywne działanie produktów bezglutenowych jest efektem placebo. Innymi słowy, poszłaś za modą i sobie wmawiasz.
____________________________________
producent dzianin
A wiecie o tym, że są nawet takie firmy cateringowe, które oferują specjalną dietę pudełkową bez glutenu? Widziałam ostatnio listę takich firm na stronie https://dietly.pl/dieta-pudelkowa/bez-glutenu. Myślę, że to bardzo wygodna opcja, bo nie trzeba samemu martwić się o komponowanie takich bezglutenowych posiłków ;)
Osoby chore na celiakię, muszą być na bardzo restrykcyjnej diecie wykluczającej gluten i wszystkie produkty, które mogą być nim zanieczyszczone krzyżowo. Osobom poczatkującym może być na poczatku bardzo ciężko przestawić się na nowy sposób żywienia. Polecam na poczatek konsultacje z dietetykiem, który podpowie co jeść, ustali przykładowy i zdrowy jadłospis. Jest to szczególnie ważne, ponieważ najczęsciej przy celiaki wychodzi anemia i trzeba tak skomponowac dietę by poprawić wyniki.
Nietolerancja glutenu może mieć dla nas niekorzystne konsekwencje, nawet związane z naszym życiem. Nie zapominajmy, że to nie tylko uczulenie, ale także i problem z przełykaniem, trawieniem... Ma to wpływ na nasz organizm. I zwiększamy ryzyko zadławienia, a nie każdy zna rękoczyn Heimlicha czy ma takie https://lifevac.pl/ urządzenie w domu. A ono ratuje dławiącego się.
ja mam pcos i powiem wam że bez diety ani rusz. Ostatnio znalazłam ofertę tego dietetyka https://pora-na-zdrowie.pl/oferta/dieta-pcos/ i na jego stronie jest bardzo ciekawy blog poruszający problemy w dietach. To dla mnie skarbnica wiedzy :)
Czy ktoś z Was używa mąki migdałowej? W sieci na jej temat znalazłam wiele dobrego - https://prostepesto.pl/maka-migdalowa-produkt-niezastapiony-w-twojej-kuchni. Mąka migdałowa jest skarbnicą składników mineralnych, zwłaszcza potasu, fosforu, magnezu oraz wapnia. Zawiera również nieco mniejsze ilości sodu, żelaza, cynku i manganu. To ilości znacznie większe niż w przypadku innych rodzajów mąk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach